Pumpkin cheesecake

13.07.2012 11:39

Pôvodne som chcela urobiť nejaký dobrý tradičný Pumpkin pie, ale nakoľko som na stránkach našla pies iba z tekvicového pyré z plechovky, naštvala som sa a prišla som so svojím receptom na cheesecake. Musím sa pochváliť, veľmi sa nám doma kombinácia chutí páčila, je vynikajúci :)

 

A tu je sľúbený recept:

6 balíčkov obľúbených BeBe keksíkov

50g masla

1 stredne veľká maslová tekvica

trocha olivového oleja

hnedý cukor

javorový sirup / med

250g kyslá smotana

500g mascarpone

2 vajíčka

zmes korenia - nastrúhaný muškátový oriešok, garam masala, rozdrvené klinčeky, perníkové korenie, škorica - dokopy tak za čajovú lyžičku

1 šľahačka na šľahanie

 

  1. Sušienky rozdrvíme či už v mixéri, alebo ručne-stručne kladivkom (sušienky by mali byť v dvojitom sáčiku, aby neboli pocelej kuchyni)
  2. Roztopíme si maslo, ktoré pridáme k sušienkam a dobre premiešame.
  3. Sušienky s maslom vysypeme do ľubovoľne veľkej tortovej formy, ak je veľká, sušienky iba ucapkáme vidličkou na spodku formy, ak je malá, môžeme s ňou spraviť aj okraje.
  4. Formu dáme počas prípravy tekvicového pyré do chladničky.
  5. Pripravíme si Pumpkin puree - verascuisine.webnode.sk/news/pumpkin-puree/ Potom primiešame podľa chuti korenie a javorový sirup, smotanu, vajíčka a mascarpone.
  6. Zmes vylejeme do tortovej formy, na vrchu uhladíme a dáme do vyhriatej rúry (180°C) piecť na 50 minút. Nezabúdame na spodok rúry dať pekáčik do polovice naplnený vodou, zaručí nám, aby sa nám cheesecake nevysušil a nepopraskal.
  7. Po 50 minútach trúbu vypneme, pootvoríme dvierka a necháme cheesecake tak odpočívať. Aspoň tak pol hodinku až hodinku. Hlavne sa nezľaknime trasľavej konzistencie, to je dobre.
  8. Potom ho vyberieme, a keďže nechceme aby sa nám pokazila chladnička, necháme ho vychladiť vonku a až potom ho dáme do chladu :) Chladíme najlepšie cez noc, no aspoň 4 hodiny.
  9. A nakoniec si vyšľaháme sľahačku, nebudeme predsa jesť tie éčka z obchodu :)
www.facebook.sk