Zemiakové cesto krok za krokom

07.03.2012 10:47

Zemiakové cesto sa najlepšie pripravuje zo starších zemiakov (typ C), ktoré už obsahujú dostatočné množstvo škrobu. 

Príprava asi 35 minút.

Potrebujeme: 400g uvarených zemiakov, 130g hrubej  múky, 1 vajce, štipku soli a trocha múky na poprášenie dosky

1. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle.

2. Do nastrúhaných zemiakov pridáme múku a štipku soli.

3. Uprostred vytvoríme jamku a nalejeme do nej vajce.

4. Všetky suroviny najprv krátko pokrájame nožom, kým sa čiastočne nespoja.

5. Na záver cesto spracujeme rukami. Spracúvame ho rýchlo a nenechávame ho dlho stáť, nakoľko zemiaky vylučujú vodu a cesto potom zredne a stratí konzistenciu.

www.facebook.sk