Varená šošovica s tofu, hlivou a jarnou cibulkou
01.03.2012 21:03
Zdravé jedlo do 30 minút :)
Potrebujeme:
200g šošovice v surovom stave
200g hlivy ústricovej
100g tofu
3 mladé cibulky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
šťava z polovice citróna
olivový olej
sušený cesnak, sušené chilly
bylinková soľ
lyžica horčice, 2 lyžice kečupu
- Šošovicu prepláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou tak, aby presahovala 2cm nad okraj šošovice, dáme variť. Strukoviny nikdy pri varení nesolíme, inak stvrdnú. Po piatich minútach stíšime oheň na polovicu a varíme pokiaľ sa voda neodparí (asi tak 10min).
- Medzitým si pripravíme hlivu a tofu. Hlivu umyjeme, nakrájame na pásiky a dáme do panvice s trochou oleja a nasekanou cibulou a cesnakom. (Ak je Vám cesnak ťažký na žalúdok, pred každým použitím ho pozdĺžne prekrojte a vyberte klíčok) Po dvoch minútach pridáme na kocky nakrájané tofu, na koliečka nakrájanú mladú cibulku a chilly. Restujeme päť minút, potom odstavíme oheň a počkáme si, kým sa dorobí šošovica.
- Keď je voda odparená a šošovica na skus mäkšia (ale nie rozvarená), pridáme ju ku hlivovej zmesi. Pridáme sušený cesnak, bylinkovú soľ, horčicu a kečup a restujeme za stáleho miešania ešte päť minút. Nakoniec pridáme šťavu z citróna.
- Ak chceme, zmes môžeme dať ešte na 15 minút zapekať so syrom do rúry, alebo si na hotovú porciu nastrúhať syr.
www.facebook.sk