Varená šošovica s tofu, hlivou a jarnou cibulkou

01.03.2012 21:03

Zdravé jedlo do 30 minút :)

 

Potrebujeme:

200g šošovice v surovom stave

200g hlivy ústricovej

100g tofu

3 mladé cibulky

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

šťava z polovice citróna

olivový olej

sušený cesnak, sušené chilly

bylinková soľ

lyžica horčice, 2 lyžice kečupu

 

  1. Šošovicu prepláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou tak, aby presahovala 2cm nad okraj šošovice, dáme variť. Strukoviny nikdy pri varení nesolíme, inak stvrdnú. Po piatich minútach stíšime oheň na polovicu a varíme pokiaľ sa voda neodparí (asi tak 10min).
  2. Medzitým si pripravíme hlivu a tofu. Hlivu umyjeme, nakrájame na pásiky a dáme do panvice s trochou oleja a nasekanou cibulou a cesnakom. (Ak je Vám cesnak ťažký na žalúdok, pred každým použitím ho pozdĺžne prekrojte a vyberte klíčok) Po dvoch minútach pridáme na kocky nakrájané tofu, na koliečka nakrájanú mladú cibulku a chilly. Restujeme päť minút, potom odstavíme oheň a počkáme si, kým sa dorobí šošovica.
  3. Keď je voda odparená a šošovica na skus mäkšia (ale nie rozvarená), pridáme ju ku hlivovej zmesi. Pridáme sušený cesnak, bylinkovú soľ, horčicu a kečup a restujeme za stáleho miešania ešte päť minút. Nakoniec pridáme šťavu z citróna.
  4. Ak chceme, zmes môžeme dať ešte na 15 minút zapekať so syrom do rúry, alebo si na hotovú porciu nastrúhať syr.
www.facebook.sk