Šošovicový šalát s rukolou a chorizom
Je dobré mať raz zy týždeň aj strukoviny. Nakoľko sa mi nechcelo na večeru robiť žiadnu zaplácačku á la šošovicová polievka alebo prívarok a pod., ale mala som doma rukolu a tortilly, rozhodla som sa urobiť teplý šalát.
Potrebujeme:
400g vopred uvarenej šošovice (komu sa nechce deň vopred máčať a potom variť šošovicu - tak je to jedna plechovka)
200g nasekaných kvalitných rajčín (dá sa nahradiť sekanými z plechovky, ale odtiaľ potiaľ s tými plechovkami, ok?)
soľ, korenie, citrónová šťava
2 tortilly
6 plátkov choriza
Postup:
1. Do uvarenej šošovice pridáme rajčiny a necháme prejsť varom, aby rajčinky trocha zmäkli. Odstavíme z ohňa, osolíme, okreníme a pridáme trocha citrónovej šťavy. Plátky choriza si opečieme a podávame s rukolou a opečenými, chrumkavými tortillami.