Slaný koláč s pórkom, chilly, citrónom, vlašskými orechami a syrom Feta

14.01.2013 10:40

Netradičná kombinácia, ktorá o to viac chutí. Ostrá chuť chilly, sviežosť citróna a k tomu syr - mňam :)

 

Potrebujeme:

1 lístkové cesto

1 pór

šťava a kôra z 1 citróna

3 cm kúsok chilly (z tých veľkých)

syr Feta - množstvo podľa podľa chuti

vlašské orechy - taktiež podľa chuti

olivový olej

soľ

čierne korenie

 

Postup:

1. Predhrejeme si rúru - na 200°C.

2. Očistíme si pór, nakrájame chilly, umyjeme citrón a nastrúhame si z neho kôru.

3. Na veľkej panvici rozohrejeme olej a osmahneme na ňom na miernom plameni pórik s chilly tak, aby pórik nezačal zlatnúť. Pridáme citrónovú kôru, premiešame a zvýšime plameň a pridáme citrónovú šťavu. Varíme asi tak 30 sekúnd, kým sa sťava neodparí. Stiahneme z ohňa a osolíme, okoreníme.

4. Cesto dáme na plech, poprepichujeme vidličkou a rozotrieme na ňom pórikovú náplň, posypeme orechami, syrom a dáme do predhriatej rúry na 15 až 20 minút. Keď je cesto prepečené, a na okrajoch zlatisté, vyberte z rúry.

 

Doma nám veľmi chutil s bielym suchým vínom :)

 

TIP: Namiesto lístkového cesta sa dá použiť aj cesto na quiche, alebo pizza cesto. Takisto miesto syra Feta sa dá použiť kozí syr alebo bryndza.

www.facebook.sk