Rýchly marhuľový džem

20.07.2012 12:43

Tak, napriek tomu že som pravidelne zásobovaná skvelým domácim džemom od svokry, prvý krát som sa pokúsila spraviť svoj vlastný džem. Cukor som nahradila medom od nášho včelára, a pridala som "vianočné korenie" :) Výsledok? Rozprávkový :)

 

Potrebujeme:

2kg marhuliek

3 lyžice medu

vianočné korenie - pomletý klinček, pomarančová kôra, muškátový oriešok, ...

želírfix

 

  1. Marhulky umyjeme, vykôstkujeme, rozmixujeme.
  2. Pre jemnejšiu konzistenciu som pyré ešte vypasírovala cez sitko.
  3. Pyré dáme variť tak na 10 minút, stále miešame, aby sa nám nespálilo.
  4. Pridáme korenie a med, želírfix a ešte 2-5 minút povaríme a dávame do pohárov.
  5. Pouzatvárané poháre obrátime hore dnom na 5 minút a potom naspäť.
  6. Prikryjeme dekou, necháme vychladnúť.
www.facebook.sk