Rýchly marhuľový džem
20.07.2012 12:43
Tak, napriek tomu že som pravidelne zásobovaná skvelým domácim džemom od svokry, prvý krát som sa pokúsila spraviť svoj vlastný džem. Cukor som nahradila medom od nášho včelára, a pridala som "vianočné korenie" :) Výsledok? Rozprávkový :)
Potrebujeme:
2kg marhuliek
3 lyžice medu
vianočné korenie - pomletý klinček, pomarančová kôra, muškátový oriešok, ...
želírfix
- Marhulky umyjeme, vykôstkujeme, rozmixujeme.
- Pre jemnejšiu konzistenciu som pyré ešte vypasírovala cez sitko.
- Pyré dáme variť tak na 10 minút, stále miešame, aby sa nám nespálilo.
- Pridáme korenie a med, želírfix a ešte 2-5 minút povaríme a dávame do pohárov.
- Pouzatvárané poháre obrátime hore dnom na 5 minút a potom naspäť.
- Prikryjeme dekou, necháme vychladnúť.
www.facebook.sk