Pomarančový cheesecake
25.02.2012 20:06
Na víkend som dostala doma žiadosť na cheesecake, tak som sa rozhodla urobiť nejaký nový variant. Neľutujem, je vynikajúci :)
Na formu o 26cm potrebujeme:
6 balíčkov BeBe čokoládových
50g masla
750g nízkotučného jemného tvarohu
180g kyslej smotany
6 balíčkov vanilkového cukru
šťava a kôra z polovice pomaranča
3 vajíčka
Na ozdobenie 2 pomaranče a 2 lyžičky medu
Postup:
- Tĺčikom na mäso si v dvoch sáčikoch rozdrobíme keksíky, dáme ich do misky s roztopeným maslom, zmiešame. Následne vysypeme do formy, rovnomerne zarovnáme lyžičkou a dáme do chladničky na 0,5 hodiny.
- Zmiešame si vo veľkej mise tvaroh, smotanu, cukor, šťavu a kôru (z umytého) pomaranča a vajíčka. Vylejeme do formy, dáme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme hodinku. Na spodok rúry by sme nemali zabudnúť dať aj pekáčik s vodou, aby koláč zostal vláčny.
- Po hodinke odstavíme rúru, pootvoríme dvierka od rúry a necháme koláč v trúbe ďalšiu hodinu. Po hodine koláč vyberieme na pracovnú dosku. Umyjeme a olúpeme pomaranče, nakrájame ich na kolieska a dáme ich na veľkú panvicu s dvoma lyžičkami medu. Na nižšom stupni opečieme z jednej i druhej strany po dvoch minútach. Porozkladáme na koláč a následne dáme chladiť do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.
Dobrú chuť.
www.facebook.sk