Pomarančový cheesecake

25.02.2012 20:06

Na víkend som dostala doma žiadosť na cheesecake, tak som sa rozhodla urobiť nejaký nový variant. Neľutujem, je vynikajúci :)

 

 

Na formu o 26cm potrebujeme:

6 balíčkov BeBe čokoládových 

50g masla

750g nízkotučného jemného tvarohu

180g kyslej smotany

6 balíčkov vanilkového cukru

šťava a kôra z polovice pomaranča

3 vajíčka

Na ozdobenie 2 pomaranče a 2 lyžičky medu

 

Postup:

  1. Tĺčikom na mäso si v dvoch sáčikoch rozdrobíme keksíky, dáme ich do misky s roztopeným maslom, zmiešame. Následne vysypeme do formy, rovnomerne zarovnáme lyžičkou a dáme do chladničky na 0,5 hodiny.
  2. Zmiešame si vo veľkej mise tvaroh, smotanu, cukor, šťavu a kôru (z umytého) pomaranča a vajíčka. Vylejeme do formy, dáme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme hodinku. Na spodok rúry by sme nemali zabudnúť dať aj pekáčik s vodou, aby koláč zostal vláčny.
  3. Po hodinke odstavíme rúru, pootvoríme dvierka od rúry a necháme koláč v trúbe ďalšiu hodinu. Po hodine koláč vyberieme na pracovnú dosku. Umyjeme a olúpeme pomaranče, nakrájame ich na kolieska a dáme ich na veľkú panvicu s dvoma lyžičkami medu. Na nižšom stupni opečieme z jednej i druhej strany po dvoch minútach. Porozkladáme na koláč a následne dáme chladiť do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.

Dobrú chuť.

www.facebook.sk