Pikantná rajčinová kapusta s fazuľkami
Rada používam sezónnu zeleninu z niekoľkých dôvodov. Medzi ne okrem ceny patrí aj to, že je pre naše telo oveľa viac prirodzená ako dovozová zelenina, ale hlavne má veľa práve takých zdraviu prospešných látok, aké potrebujeme. A keďže sa má znova vrátiť zimné obdobie (hoci len na chvíľu), spravila som nám doma niečo na zahriatie :)
Potrebujeme:
500 g bielej kapusty
200 g konzervovaných sekaných rajčín
200 g uvarenej červenej fazule
soľ, korenie, rasca, chilli
citrónová šťava
granulovaný cesnak, olivový olej
Postup:
1. Kapustu si očistíme a nasekáme na tenké prúžky, dáme do väčšieho hrnca, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme rascu, chilli a troška poopekáme.
2. Kapustu podlejeme troškou vody, potom pridáme rajčiny a necháme dusiť tak 10 minút, aby sme kapustu mali al dente.
3. Keď je kapusta skoro hotová, pridáme uvarenú fazuľu, premiešame, odstavíme z ohňa o dochutíme.
Takto pripravenú kapustu môžeme podávať ako prílohu, jesť len tak, alebo s chlebom.