Pečené "Kuře á la kachna"
03.03.2012 15:09
Pri tejto úprave by kura malo pripomínať chuťou kačku. Odskúšala som, síce na kačku sa to nechytalo, ale bola to zaujímavá kombinácia a za vyskúšanie to stálo.
Potrebujeme:
1 kura o váhe asi 1,2kg
150ml čierneho piva
2 lyžice zmäknutého masla
1 lyžička soli
1 lyžička drteného kmínu
3 lyžičky olivového oleja
100g slaniny na pásiky
1 cibuľa na pásiky
vetvička rozmarínu
- Kura poriadne opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme kuchynskými utierkami.
- Zmäknuté maslo premiešame so soľou a olejom a vzniknutou zmesou kura dôkladne potrieme.
- Poprášime kmínom a dáme do chladničky aspoň na 15 minút, no som zástancom marinovania cez noc - jeden večer si mäso predpripravím a druhý deň ho pečiem, takto vône a chute preniknú aj do mäska a nezostanú iba na povrchu.
- Rúru si nastavíme na 200°C. Pekáč vyložíme nakrájanou cibuľou, slaninou a rozmarínom. Na zmes položíme kura a podlejeme asi 1dcl piva.
- Vložíme do trúby a za občasného potierania výpekom a zbytkom piva pečieme asi 55 minút.
www.facebook.sk