Pečené "Kuře á la kachna"

03.03.2012 15:09

Pri tejto úprave by kura malo pripomínať chuťou kačku. Odskúšala som, síce na kačku sa to nechytalo, ale bola to zaujímavá kombinácia a za vyskúšanie to stálo.

Potrebujeme:

1 kura o váhe asi 1,2kg

150ml čierneho piva

2 lyžice zmäknutého masla

1 lyžička soli    

1 lyžička drteného kmínu

3 lyžičky olivového oleja

100g slaniny na pásiky

1 cibuľa na pásiky

vetvička rozmarínu

 

  1. Kura poriadne opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme kuchynskými utierkami.
  2. Zmäknuté maslo premiešame so soľou a olejom a vzniknutou zmesou kura dôkladne potrieme.
  3. Poprášime kmínom a dáme do chladničky aspoň na 15 minút, no som zástancom marinovania cez noc - jeden večer si mäso predpripravím a druhý deň ho pečiem, takto vône a chute preniknú aj do mäska a nezostanú iba na povrchu.
  4. Rúru si nastavíme na 200°C. Pekáč vyložíme nakrájanou cibuľou, slaninou a rozmarínom. Na zmes položíme kura a podlejeme asi 1dcl piva. 
  5. Vložíme do trúby a za občasného potierania výpekom a zbytkom piva pečieme asi 55 minút.

 

www.facebook.sk