nakladaný cesnak

20.07.2012 12:33

Keď už som nevedela čo s úrodou cesnaku, rozhodla som sa ho naložiť do olivového oleja. Jeden variant s bylinkami a druhý s červenou paprikou, grilovacím korením a čily papričkami. Myslím, že sa bude cesnak skvelo hodiť či už do ďalších marinád ( k mäsku a pod.), alebo len tak :)

 

Na dva malé poháre potrebujeme:

18 malých hlavičiek cesnaku - alebo 10 veľkých klasických

zelenú zmes byliniek (ja som mala "balkónovú zmes" - petželka, kôpor, pažítka, bazalka, oregano - všetko sušené a rozdrobené)

červenú zmes - mletá červená paprika, grilovacie korenie, čily papričky

soľ

olivový olej

  1. Cesnak ošúpeme, dáme do pohárikov, pridáme soľ, korenie a zalejeme olejom až po vrch.
  2. Premiešame, zavrieme a dáme do chladničky na 8 - 10 dní, potom konzumujeme :)
www.facebook.sk