Kuracia roláda s petržlenovým pestom

25.02.2012 19:45

Recept na dnešný obed som našla v aktuálnom čísle časopisu Dobré jedlo. Recept je zaujímavý, len príprava trocha zdĺhavá, no na víkendový obed je to tak akurát.

Pre dve osoby:

2 vajíčka

50g vlašských orechov

rozdrvené ľanové semiačka

viazanička petržlenu

1 strúčik cesnaku

olivový olej

2 kuracie rezne

2 lyžice horčice

2 plátky hydinovej šunky

 

  1. Vajíčka si uvaríme na tvrdo (10 min), ochladíme, olúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
  2. Oriešky si opečieme na sucho na panvičke, potom nakrájame na drobné kúsky a pridáme k vajíčkam. Petrželku si umyjeme, osušíme a tiež nakrájame na drobné kúsky. Cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Všetko zmiešame v jednej miske, pridáme ľanové semienka a trocha oleja. 
  3. Rezne naklepeme medzi dvoma fóliami. Každý potrieme lyžicou horčice, položíme naň plátok šunky a navrtvíme vajcovú zmes, pričom necháme cca 1cm okraj voľný. Rezne pevne zrolujeme a upevníme drevenou špajdlou alebo špáratkom.
  4. V panvici rozohrejeme olej a pripravené rolky opekáme zo všetkých strán 8 až 10 minút do zlatista. Opečené rolky preložíme do zapekacej formy a vložíme do predhriatej rúry . Pečieme 15 minút pri 150°C.
www.facebook.sk