Kuracia roláda s petržlenovým pestom
25.02.2012 19:45
Recept na dnešný obed som našla v aktuálnom čísle časopisu Dobré jedlo. Recept je zaujímavý, len príprava trocha zdĺhavá, no na víkendový obed je to tak akurát.
Pre dve osoby:
2 vajíčka
50g vlašských orechov
rozdrvené ľanové semiačka
viazanička petržlenu
1 strúčik cesnaku
olivový olej
2 kuracie rezne
2 lyžice horčice
2 plátky hydinovej šunky
- Vajíčka si uvaríme na tvrdo (10 min), ochladíme, olúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
- Oriešky si opečieme na sucho na panvičke, potom nakrájame na drobné kúsky a pridáme k vajíčkam. Petrželku si umyjeme, osušíme a tiež nakrájame na drobné kúsky. Cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Všetko zmiešame v jednej miske, pridáme ľanové semienka a trocha oleja.
- Rezne naklepeme medzi dvoma fóliami. Každý potrieme lyžicou horčice, položíme naň plátok šunky a navrtvíme vajcovú zmes, pričom necháme cca 1cm okraj voľný. Rezne pevne zrolujeme a upevníme drevenou špajdlou alebo špáratkom.
- V panvici rozohrejeme olej a pripravené rolky opekáme zo všetkých strán 8 až 10 minút do zlatista. Opečené rolky preložíme do zapekacej formy a vložíme do predhriatej rúry . Pečieme 15 minút pri 150°C.
www.facebook.sk