Hríbový guláš s údeným kuracím
Vynikajúci, jednoduchý guláš, ktorý sa dá pripraviť či už iba z hríbov, alebo z hovädzieho mäska, alebo čisto z údeného.
Na 2 porcie potrebujeme:
250g hlivy ústricovej
100g šampiónov
250g údeného kuracieho mäska (ja som použila údené stehno z Lidla)
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica paradajkového pyré
1,5 dcl hovädzieho vývaru
0,5 dcl čierneho piva
trocha oleja
sušený majorán
mletá červená paprika
Postup:
1. Cibule, cesnak a hríby očistíme a nakrájame. Cibule a cesnak nadrobno, hríbiky na stredne veľké kocky. Mäsko natrháme na cca rovnaké kúsky ako hríbiky.
2. Do stredne veľkého hrnca si dáme cibuľu a cesnak, zakvapneme olejom a orestujeme do zlatista. Pridáme si rajčinové pyré, papriku a pivo, potom poriadne zamiešame.
3. K základu pridáme hríbiky, mäsko a podlejeme vývarom. Pridáme sušený majorán, ktorý rozmrvíme medzi prstami. Všetko ešte raz dobre zamiešame, zakryjeme pokrievkou, znížime plameň a necháme bublať tak 15 minút.
4. Na záver, ak treba, guláš dosolíme a môžeme podávať so žemľovými knedľami alebo tmavým chlebom.