Hríbový guláš s údeným kuracím

15.03.2012 11:31

Vynikajúci, jednoduchý guláš, ktorý sa dá pripraviť či už iba z hríbov, alebo z hovädzieho mäska, alebo čisto z údeného.

 

Na 2 porcie potrebujeme:

250g hlivy ústricovej

100g šampiónov

250g údeného kuracieho mäska (ja som použila údené stehno z Lidla)

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

1 lyžica paradajkového pyré

1,5 dcl hovädzieho vývaru

0,5 dcl čierneho piva

trocha oleja

sušený majorán

mletá červená paprika

Postup:

1. Cibule, cesnak a hríby očistíme a nakrájame. Cibule a cesnak nadrobno, hríbiky na stredne veľké kocky. Mäsko natrháme na cca rovnaké kúsky ako hríbiky.

2. Do stredne veľkého hrnca si dáme cibuľu a cesnak, zakvapneme olejom a orestujeme do zlatista. Pridáme si rajčinové pyré, papriku a pivo, potom poriadne zamiešame.

3. K základu pridáme hríbiky, mäsko a podlejeme vývarom. Pridáme sušený majorán, ktorý rozmrvíme medzi prstami. Všetko ešte raz dobre zamiešame, zakryjeme pokrievkou, znížime plameň a necháme bublať tak 15 minút.

4. Na záver, ak treba, guláš dosolíme a môžeme podávať so žemľovými knedľami alebo tmavým chlebom.

 

www.facebook.sk