Cukinový quiche
23.07.2012 17:03
Zo záhradky som si priniesla niekoľko cukiniek a zopár fazuľových lúskov. Chvíľu som hútala, čo s tým, ale napokon som si spomenula na skvelý koláč, vďaka ktorému by som mala postarané aj o obed či večeru na ďalší deň. A tak som sa pustila upiecť zeleninový koláč aneb quiche (kiš).
Potrebujeme:
- balík lístkového cesta
- forma na pečenie torty a papier na pečenie
- olivový olej
- 250ml šľahačkovej smotany
- 200g tvrdého syra
- 50g parmezánu alebo 100g brie
- 3 mladé cukinky
- 1 vajíčko
- Za dve hrste mladých fazuľových lúskov
- 1 veľká cibula
- Morská soľ
- Provensálske korenie
- Granulovaný cesnak
Postup:
- Lístkové cesto si vyvaľkáme na zhruba 5mm výšku a prenesieme ho na dno okrúhlej formy, orežeme okraje. Dno poprepichujeme vidličkou (aby sa nám počas pečenia nenadvihovalo) a dáme do predhriatej rúry (180°C) na 10 minút.
- Medzitým si očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na trocha olivovom oleji (alebo masla), pridáme nadrobno nakrájanú cukinu a fazuľové lúsky. Opekáme na miernom ohni tak 5-7 minút.
- Zatiaľ si vymiešame vajíčko so smotanou a koreninami, pridáme nastrúhaný tvrdý syr a pridáme ku cukine s lúskami. Za stáleho miešania povaríme tak 2 minúty (a naozaj miešame, inak to bude pripomínať riedku praženicu :))
- Zmes vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť na 30 minút do rúry (180°C).
- Po 30 minútach quiche vyberieme, pokladieme naň nakrájaný syr a dáme zapiecť tak na 3-5 minút.
Dobrú chuť :)
www.facebook.sk