Cícerová nátierka a.k.a. Hummus
Nepoznám zdravšiu nátierku. Vážne. Kam sa hrabú všetky ostatné, plné masla. Tu je cícer, najkvalitnejšia strukovina, bohatá na vápnik, železo a vitamín B15. A miesto klasického masla sa do hummus-u používa olivový olej, ktorý má tiež mnohé plusy. Plus keď si ho dochutíte citrónom, cesnakom, a posypete koriandrom, máte vitamínovú bombu.
Potrebujete:
2 šálky uvareného cíceru
1/4 šálky olivového oleja
šťavu z polovice citróna
1 strúčik cesnaku
koreniny - soľ, mletá paprika, tahiny, sušený cesnak - čo má kto rád
semiačka, koriander
Postup:
Cícer si rozmixujeme spolu s olivovým olejom (trocha si necháme na ozdobenie), pridáme šťavu z polovice citróna a premiešame. Potom pridáme roztlačený cesnak a dochutíme koreninami podľa chuti. Vrch ozdobíme kvapkou oleja, koreninami, zvyšným cícerom, semiačkami a koriandrom. Podávame s pita chlebom alebo s kúskami čerstvej zeleniny.