Broskyňový koláč
Cez víkend som dostala krásne broskyne. Červené, veľké, zrelé, no hlavne domáce. A veľa broskýň. A dostala som ich s varovaním, že ich treba čo najskôr zjesť. No a tak okrem prepchávania sa čerstvými, sme si doma spravili aj jeden teplý, super jednoduchý variant. Broskyňový koláč.
Potrebujeme:
1 lístkové cesto
9 broskýň
3 ČL škoricového cukru
Postup:
Lístkové cesto som si rozdelila v pomere 1:3, aby som mala cesto aj na mriežku. Väčšiu časť som si rozvaľkala, preniesla do formy na koláč, poprepichovali vidličkou a dala piecť do vopred vyhriatej rúry na 15 minút pri 180°C.
Zatiaľ som si ošúpala a nakrájala broskyne.
Predpečené lístkové cesto som potom iba naplnila broskyňami, poprášila škoricovým cukrom a spravila mriežku. Postup na mriežku nájdete na https://verascuisine.webnode.sk/news/mriezka-na-kolac/
Potom som koláč zakryla alobalom a dala ďalej piecť pri 180°C. Po pol hodinke som koláč odkryla a piekla kým mriežka nebola zlatistá, čo trvalo tak 20-25 minút.
V teplé letné dni odporúčam podávať s vanilkovou zmrzlinou :)