Banánový bochníček

31.01.2013 12:11

Keď som včera prišla domov, nič sa mi nechcelo. A tak na zlepšenie nálady som si vytiahla veci na pečenie a pustila sa do toho. Výsledkom je mäkučký, voňavučký chlebík, ktorý je skvelý na raňajky, desiatu, či k poobednej kávičke či čaju. Vrelo odporúčam :)

Potrebujete:

5 lyžíc celozrnnej hladkej múky

5 lyžíc pomletých orechov

3 lyžice hnedého cukru

2 vajcia

1 prášok do pečiva

3 poriadne vyzreté banány

1 lyžica olivového oleja

1 lyžica ovsených vločiek

1 lyžica jadierok

šťava z polovice citróna

lyžička medu

 

Postup:

1. Múku, orechy, hnedý cukor a prášok do pečiva zmiešame spolu v jednej miske, v druhej miske roztlačíme banány a vymiešame s vajciami a lyžicou olivového oleja.

2. Do múčnej zmesy pridáme banánovú a vymiešame.

3. Rúru si predhrejeme na 180°C. Guľatú formu o priemere 18cm si vyložíme papierom na pečenie a vlejeme do nej cesto.

4. Posypeme ovsenými vločkami a semiačkami a dáme piecť na 30 minút.

5. Keď je koláč upečený, potrieme ho medovo-citrónovou zmesou.

 

 

Tip: Takýto koláč môžeme piecť aj vo forme na biskupský chlebíček, alebo ako muffiny.

www.facebook.sk