Krehký čokoládovo-tvarohový koláč s hruškami
Potrebujeme: základné krehké cesto - https://verascuisine.webnode.sk/news/krehke-cesto-krok-za-krokom/,
500g nízkotučného jemného tvarohu,
200g horkej čokolády,
1 šľahačku,
1 vajce,
3 hrušky
1. Pripravíme si cesto, necháme ho hodinu v chladničke odpočívať. Potom si ho predpečieme - vyvaľkáme, dáme do formy, poprepichujeme vidličkou a dáme na 10-15 minút piecť do vyhriatej rúry.
2. V panvičke si zohrejeme smotanu a necháme v nej voľne rozpustiť čokoládu.
3. Do misky si dáme tvaroh a prilejeme k nemu čokoládu so šľahačkou a premiešame.
4. Ku tvarohovej zmesy rozklepneme vajíčko a premiešame. Vznikne nám akýsi termix :)
5. Umyjeme a ošúpeme si hrušky. Prekrojíme ich na polovicu, opatrne vyrežeme stredy a nakrájame si ich na priečne kúsky. Hrušky necháme v celku, aby nestratili tvar.
6. Predpečené cesto naplníme krémom a naukladáme naň hrušky do tvaru kvietku tak, aby úzke vršky boli v strede.
7. Koláč dáme do trúby a pečieme cca. 40 minút pri 180°C.