Cícerová nátierka a.k.a. Hummus

11.02.2013 12:39

Nepoznám zdravšiu nátierku. Vážne. Kam sa hrabú všetky ostatné, plné masla. Tu je cícer, najkvalitnejšia strukovina, bohatá na vápnik, železo a vitamín B15. A miesto klasického masla sa do hummus-u používa olivový olej, ktorý má tiež mnohé plusy. Plus keď si ho dochutíte citrónom, cesnakom, a posypete koriandrom, máte vitamínovú bombu.


Potrebujete:

2 šálky uvareného cíceru

1/4 šálky olivového oleja

šťavu z polovice citróna

1 strúčik cesnaku

koreniny - soľ, mletá paprika, tahiny, sušený cesnak - čo má kto rád

semiačka, koriander

Postup:

Cícer si rozmixujeme spolu s olivovým olejom (trocha si necháme na ozdobenie), pridáme šťavu z polovice citróna a premiešame. Potom pridáme roztlačený cesnak a dochutíme koreninami podľa chuti. Vrch ozdobíme kvapkou oleja, koreninami, zvyšným cícerom, semiačkami a koriandrom. Podávame s pita chlebom alebo s kúskami čerstvej zeleniny.

www.facebook.sk